Objevujte. Poznávejte. Hrajte si. Tvořte. Vynalézejte.

21. září 2024

10:00 – 17:00

Pluhárna


Festival přináší

Maker Faire v Mladé Boleslavi!

Už po šesté zamíří světová přehlídka kreativity Maker Faire do Mladé Boleslavi! I letos se festival koná ve skvěle padnoucích prostorách Pluhárny. Návštěvníky čeká několik desítek místních i celorepublikových makerů a jejich projektů.

Co je to Maker Faire?

Festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí. Světová přehlídka kreativity propojuje zájmové tvůrce a odborníky, zároveň slibuje chytrou zábavu pro rodiny s dětmi. Maker Faire v sobě kombinuje moderní technologie, vědu, design i tradiční řemesla.

Maker je kutil 21. stoletíinovátorvynálezcedesignérbastlířnadšenec.

Maker je každý, kdo má tvořivého ducha. Člověk, který se nespokojí s dostupnými věcmi, technologiemi či službami, ale sám přichází s inovacemi. Vlastní výtvory a tvůrčí nadšení rád sdílí s ostatními.


Co? Kdy? A kde zažijete?
21. září 2024

10:00 – 17:00
Pluhárna

Na šestém ročníku Maker Faire Mladá Boleslav vás čekají projekty místních makerů i těch z celé republiky! Co byste řekli na workshop programování s micro:bitem, pájení nebo 3D tisk?

Komunitní workshop pro místní Pluhárnu


Rádi bychom vás vyzvali, abyste se zapojili do komunitního workshopu a pomohli nám společně “vyzdobit” Pluhárnu.


Společně během Maker Faire Boleslav vytvoříme květináče, které mohou členit prostor vevnitř, mohou být základem pro komunitní zahradu a do budoucna se mohou vylepšit o senzory na zalévání a podobně. Vy si tak vyzkoušíte vrtání, natírání a společnou práci se dřevem.


Tento workshop je zdarma, probíhá celý den a není nutné si na něj rezervovat místo. Můžete se zapojit kdykoliv během dne. 🙂

Pomoz nám s festivalem

Chceš zažít festival trochu jinak? Staň se dobrovolníkem, pomoz nám při přípravě a organizaci festivalu a staň se součástí týmu! Práce je placená.

Takový byl Maker Faire Mladá Boleslav 2023

Kdo bude vystavovat letos v Mladé Boleslavi?

Kdo vystavoval v roce 2023?

DREWOMILA a svět pyrografie

Foto projektu

Říká se, že tvořiví lidé jsou šťastnejší. Přijď na Maker Faire a nauč se něco nového - například pyrografii. Je to stará technika zdobení dřeva, korku nebo kůže pomocí vypalování.
Na festival přivezu své výrobky a připravím pro vás i dílnu. Ráda bych zapojila nejen děti ale i dospělé a tak bude připraveno několik druhů výrobků dle věku.

Zobrazit makery z loňského roku

Organizátoři

logo

Hlavní partner akce

Ve spolupráci s

Maker Faires v České republice probíhají pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu.

Staňte se členem naší komunity

Nepropásněte žádnou novinku z maker komunity. Newsletter neposíláme častěji jak jednou za měsíc.

Vystavujte na Maker Faire!

Tvoříte? Objevujete? Bastlíte? Ukažte svůj projekt veřejnosti na festivalech Maker Faire.